TP-tes neuvottelukierros ja lakkovaroitus

14.5.2024


Tietoa työehtosopimus neuvotteluista ja lakkovaroituksesta


TP-tes on päättynyt 30.4.2024. Työn teko jatkuu normaalisti vanhan työehtosopimuksen mukaisilla ehdoilla kunnes toisin ilmoitetaan.

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut eivät etene. Tämän vuoksi Tehy, SuPer ja Erto eli Sote ry on antanut 13.5. lakkovaroituksen Mehiläisen, Terveystalon, Pihlajalinnan ja Synlabin kuvantamisessa tehtävään työhön.

Muista, että työnantaja ei saa painostaa sinua siksi, että olet ammattiliitonjäsen. Jäsenenä olet velvollinen noudattamaan liiton tekemää järjestöpäätöstä, jonka voit rohkeasti todeta työnantajalle.


Sinun ei tarvitse kertoa työnantajalle oletko liitonjäsen vai et. Työnantajalle ei ilmoiteta, osallistutko lakkoon vai et.

Sinun ei tarvitse vastata myöskään kyselyyn osallistutko suunniteltuun työvuoroon. Voit vastata esimerkiksi. Tähän kysymykseen minun ei tarvitse kommentoida.

Liittoon kuuluminen on tietosuojalain mukaan arkaluontoinen henkilötieto. Ole yhteydessä välittömästi luottamusmieheen, omaan ammattiosastoon tai Tehyn asiointipalveluun, jos koet painostusta tai uhkaavia tilanteita.

Lakko on perusoikeus, johon työntekijällä on oikeus osallistua. Lakosta ei saa tulla työntekijälle seuraamuksia.

Kyselyyn voit vastata. Lakossa on kyseinen työ ei työntekijät. Lakkoon osallistumiseen minun ei tarvitse kommentoida.

Lakossa on tavoitteena kaikille sopimustaan työntekijöille paremmat työsuhteenehdot.

Mahdollisten poissaolojen selvittäminen etukäteen ei ole välttämätöntä potilasturvallisuuden varmistamiseksi. Työnantaja vastaa potilasturvallisuudesta lakon aikana samaan tapaan kuin muinakin aikoina. 

Ammattiosasto järjestää lakkoon liittyvän Teams tapaamisen maanantaina 27.5.2014 kello 18.30. Voit ilmoittautua tapahtumaan ammattiosaston nettisivuilla. www.ao155.tehy.fi/tapahtumat/

Noudata aina oman liittosi antamia ohjeita.
Työnantajan ohjeet saattavat poiketa liiton ohjeista.

Ajankohtaisen neuvottelu- ja tukitoimi tilanteen löydät
www.tehy.fi/neuvottelukierros